logo_kulturistan
Skoklosters Slott
Program t.o.m. tor 24 augusti

Veckans program

Utst: Jane Austens värld. Stort Jane Austen-program hela sommaren m bal, visn, föredrag. Jane Austin-picknick lö 19 aug från 13. Packa korgen och möt upp i slottsparken. Besök Nya Silverkammaren. Välkommen till Skokloster – ett av världens främsta barockslott. Visn.

Skoklosters Slott

 Öppet:
juni-aug 11-17 dagligen.
 Entré:
Fri entré till slottet. Jane Austen 70 kr.

Kort om Skoklosters Slott

Välkommen till Carl Gustaf Wrangels slott vid Mälarens vatten. Skoklosters slott är en av Europas mest suggestiva och häpnadsväckande miljöer.

Skimrande praktföremål och triviala ting, lyx och vardag fyller fältherrens bostad. Skoklosters slott är det största privatpalats som någonsin har byggts i Sverige. Arkitekturen, de intakta interiörerna och de stora föremålssamlingarna gör Skoklosters slott till ett av Europas främsta barockslott.

I de omfattande samlingarna finns en mängd möbler, konsthantverk, textilier, vapen och böcker från 1600-talet. Därtill finns föremål från slottets senare ägare under 17-, 18- och 1900-talen. Bättre än på de flesta ställen vet vi här vilka som har tillverkat, brukat och beundrat de välbevarade inredningarna och föremålen.