logo_kulturistan
Liljevalchs Konsthall
Program t.o.m. tor 23 november

Veckans program

10 november-10 december. Mikael Lundberg/Mats Nordahl. Spår av ett pågående minne. I ett år av Mikael Lundberg och Mats Nordahl dokumenterat all rörelse i området vid Slussen genom en inspelning gjord med en videokamera placerad i Katarinahissen. Ur denna 8 760 timmar långa film har stor konst skapats med avancerad digital teknik. Camilla Holmqvist. Porträtt av politiker och känt folk. På Vårsalongen 2017 deltog Camilla med fem teckningar av politiker och kändisar, teckningar med ett helt eget uttryck. Nu återkommer hon till Liljevalchs med en omfattande serie porträtt. Lyubov – kärlek på ryska. En film av Staffan Julén och Nobelpristagaren Svetlana Aleksijevitj om kärlekens innersta materia. Det gemensamma filmprojektet är en fristående gestaltning av den belarusiska författarens kommande bok . tider och biljetter finns på Tickster. Programverksamhet: Söndag 19 nov kl 15: Kärlek som motstånd. Medverkande: Dmitri Plax, poet, konstnär, radioteaterproducent, Evelina Stenbeck, forskare, avhandling om poesi som motstånd, m fl. Måndag 20 nov kl 19 Ett språk för lidandet och kärleken. Medverkande: Johanna Lindbladh, forskare, Lunds Universitet, Anneli Jordahl, författare och kritiker m fl.

Liljevalchs Konsthall

 Adress:
Adress: Djurgårdsvägen 60.
 Öppet:
i utställningarna: Mån stängt, tis-tor kl 12-20, fre-sön kl 11-17.
 Entré:
Fri entré till utställningarna. Biljettpris film/seminarium 70 kr.
 Övrigt:
För mer information och biljettbokning till film och seminarier se www.liljevalchs.se eller telefon 08-508 313 35.

Kort om Liljevalchs Konsthall

Välkommen till Liljevalchs - Stockholms vackraste utställningsmiljö! Här visar vi konst och form i minst fyra stora och generösa utställningar om året.

Liljevalchs utställningsprogram vänder sig både till den riktigt breda publiken och dem som är särskilt intresserade av vissa konstnärskap eller konst- och formriktningar. Varje nytt konstår inleds med den välkända jurybedömda Vårsalongen.

Liljevalchs tillhör Stockholms stad och invigdes 1916 som den första självständiga och offentliga konsthallen för samtidskonst i Sverige. Byggnaden är ritad av arkitekten Carl Bergsten och ligger på natursköna Djurgården i Stockholm.