logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 21 september

Veckans program

I konsthallen "Kuliss – fotografier av Björn Abelin". En fotografisk resa inifrån ett av världens äldsta danskompanier, Kungl. Baletten i Stockholm, ackompanjerad av balettkostymer från Kungl. Operan. Guidad visning av utställningen fre kl 17, sön kl 12, ons kl 14. Ingen förbokning, ingår i entrépriset. Dagliga rundvandringar i "hemmet" på taket om 15 pers/grupp. Inget förköp gäller, biljetter släpps samma dag. I mediarummet visas filmen "Arvet" om Sven-Harrys liv.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
ons-fre 11-19, lör-sön 11-17, mån stängt, tis stängt (enbart förbokade grupper).

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.