logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 23 november

Veckans program

I konsthallen ”Den osynliga kroppen” i samarbete med Ragnar Söderbergs stiftelse. Medicinsk forskning i framkant ur ett visuellt perspektiv genom bilder, filmer, tekniska installationer samt skulpturala konstverk. Seminarium 28/11 kl 17:15 ”Hjärnan inifrån och ut”. Träffa ledande forskare och få svar på frågor om vad vi vet om hjärnan. Läs mer på www.sven-harrys.se Guidad visning av utställningen fre 17/11 kl 17, sön 19/11 kl 12, ons 22/11 kl 14. Ingen förbokning, ingår i entrépriset. Sven-Harrys konstsamling ”hemmet” visas dagligen – endast i sällskap av guide. Inget förköp gäller, biljetter släpps samma dag. After Work priser i konsthallen och restaurangen ons, tor, fre kl 17-19. Passa på att avnjuta en lunch eller middag på den nyöppnade restaurangen Koloni. Se www.koloni.se för öppettider.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
i museet ons-fre kl 11-19, lör-sön kl 11-17.

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.