logo_kulturistan
Sven-Harrys Konstmuseum
Program t.o.m. tor 29 mars

Veckans program

Utställning "Couturens hemligheter” – couture-plagg från internationella modeskapare som Balenciaga, Balmain, Castillo och Louis Vuitton. Kungliga plagg från svenska och danska hovet visas. Besökaren ges en unik inblick i couturens vanligtvis slutna processer. Bland svenska kreatörer märks Pär Engsheden, Bea Szenfeld och studenter från Beckmans Designhögskola. Specialvisning: 27/3 kl 15-17. Couture av Beckmans modestudenter i en koreograferad modevisning. Sven-Harrys unika konstsamling visas dagligen under guidade turer i ”hemmet”. Inget förköp, biljetter släpps samma dag.

Sven-Harrys Konstmuseum

 Adress:
Eastmanvägen 10 i Vasaparken. T-bana Odenplan/S:t Eriksplan.
 Telefon:
08-511 600 60.
 Öppet:
tis 15-17, ons-fre kl 11-19, lör-sön kl 11-17, mån stängt.

Kort om Sven-Harrys Konstmuseum

Sven-Harrys (Konstmuseum) öppnade den 27 mars 2011 på initiativ av byggmästare Sven-Harry Karlsson. Den skinande sexvåningsbyggnaden med fasad av mässing ligger i Vasaparken i Stockholm och är ritad av Anna Höglund och Wingårdhs Arkitektkontor. Den inrymmer konsthall, museum, restaurang, bostadslägenheter och kommersiella lokaler. Byggnaden är tänkt att vara ett ”hem” för både konst och människor.

Sven-Harrys drivs av en stiftelse med syfte att lyfta fram kvalitet i konst och byggande och att bedriva en varierad utställningsverksamhet. Stiftelsen delar regelbundet ut ett stipendium för förtjänstfulla insatser inom konsten och därmed besläktade områden.